CO VŠECHNO MŮŽE PŘINÉST JEDEN DOBRÝ SKUTEK

Asi už jste někdy v životě slyšeli, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. No, já jsem se naštěstí nedávno přesvědčil o tom, že to není tak úplně pravda.

Před nějakou dobou nám do kanclu volala úplně cizí paní. Nechtěla ale prodávat ani kupovat nemovitost a vlastně ani nevěděla, k jakýmu bourákovi se to dovolala. Shodou okolností prostě bydlela kousek od naší kanceláře, viděla realitku a vytočila číslo, aby se zeptala, jestli jí můžeme poradit. Měla totiž po rozvodu a potřebovala pomoct s papírováním ohledně svého bytu na katastru. Já jsem měl zrovna dobrou náladu, moc jsem nad tím nepřemýšlel a celou věc jsem předal advokátce. A protože jsem takovej dobrák od kosti, tak jsem po té paní za to ani nic nechtěl a bral jsem to jako samozřejmost. I když to v týhle branži (a době) rozhodně samozřejmost není.

No a co se nestalo. Měsíc na to ta samá paní volala, že se rozhodla ten svůj byt prodat a byla by ráda, kdybych se toho ujal já. Když jsem takovej charakter. Tady musím poznamenat, že tohle se mi moc často nestává. Ne teda, že by lidi měli nějak často pochybnosti o mým charakteru… Ale většina nových klientů k nám přichází z propagace na sociálních sítích nebo na doporučení. Takže získat nový obchod jen díky hezkému gestu a dobře umístěné a viditelné kanceláři byla pro mě docela novinka.

Šel jsem každopádně do toho (protože jsem to měl asi 20 metrů od kanclu, že jo) a nestačil jsem se divit. Z bytu se vyklubalo luxusní podkrovní 3+kk s výhledem na Bílou věž. Jedinou vadu na kráse to mělo, a to umístění v 5. patře. Bez výtahu. V tu chvíli jsem si představil, kolikrát to budu muset vyjít, a o celém konceptu karmy a vesmíru odměňujícího mě za dobrý skutek jsem trochu zapochyboval. Naštěstí ale stačily tři prohlídky a byt byl prodaný. A za nádhernou cenu.

Takže tím chci říct, že i v byznysu se vyplatí lidem nezištně pomáhat. Protože nikdy nevíte, kdy se vám to vrátí. Třeba na tučné provizi. A to je myslím moc hezký vánoční poselství.

Sledujte mě na Facebooku, Instagramu a YouTube. A nebo taky na polepu v kanceláři a na dodávce .

Máte rádi sušenky? My ano! Tyhle malé soubory slouží k tomu, aby byla návštěva našeho webu příjemným zážitkem, vše fungovalo jak má a my jsme ho mohli dále zlepšovat. Tak co, dáte si s námi?