JAK PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI NEDOPADNOUT JAKO SEDLÁCI U CHLUMCE

V únoru mě oslovil majitel chaty v Chlumci nad Cidlinou. Že by chtěl pomoct s jejím prodejem. Rozjel jsem se proto za ním, abych se na ni podíval.

V Chlumci jsem se od majitele dozvěděl, že se chatu už nějakou dobu pokouší prodat. No, ale zatím neuspěl… Nejprve oslovil nejmenovanou realitní kancelář, která dosáhla značných úspěchů. Akorát trochu jiných, než byste čekali. Místo prodeje se jim podařilo svým „vstřícným“ přístupem přesvědčit majitele, že už s žádnou realitkou nechce mít nic společného. Však to možná taky znáte.

Každopádně majitel se po téhle zkušenosti rozhodl, že s realitkama a realiťákama končí. A začal se pokoušet chatu prodat na vlastní pěst. Zveřejnil nabídku na inzertním serveru a čekal. Dny ubíhaly a chata byla stále bez kupce. A místo telefonátů od potenciálních zájemců se dočkal akorát telefonátů od realitek, které se dušovaly, že chatu určitě prodají.

Kupec byl stále v nedohledu, a tak se majitel rozhodl, že dá realitkám druhou šanci. Narazil ale na realitního makléře šikulu, který vytasil ty největší trumfy. Realiťák se totiž rozhodl, že si práci ulehčí a do inzerce zkopíroval fotky z Bazoše. Ano, ty stejné fotky, které měl ve svém inzerátu majitel. S prezentací si zkrátka hlavu moc nelámal. Inzerát vyřešil pomocí Ctrl + C a Ctrl +V. Jediné, co změnil, byla cena, která povyskočila o 180 000 Kč. Chata, tedy rekreační objekt, byla dokonce v inzerci zařazená jako rodinný dům. A o tom, že je to dřevostavba, ani zmínka. Prostě všechno od základu špatně. Nulová práce s informacema. Ani náznak pokusu o dobrou prezentaci. No, asi vás nepřekvapí, že se slibovaný příval zájemců nekonal. Realitka to opět projela na plné čáře.

Víte, že já to dělám tak trochu úplně jinak. A možná právě proto se mi majitel ozval. Na naší schůzce jsme všechno v klidu probrali. Vysvětlil jsem mu, jakým způsobem dělám realitní služby. Kvalitní fotky a půdorys. Videoprohlídka, ve které chatu nejen ukážu, ale hlavně řeknu, na co je vhodná. Představím její potenciál. Na web dám kompletní a pravdivé informace a propagaci zajistím nejen na inzertních serverech, ale i na sociálních sítích. S majitelem jsme rovnou podepsali smlouvu o spolupráci a pak už šlo všechno jako po másle. Což jste ostatně mohli vidět sami. A pokud ne, tak se podívejte na videoprohlíku.

Brzo po zveřejnění inzerátu se začali ozývat potenciální kupci. Nakonec proběhlo celkem osm prohlídek. No a na jedné z nich se našel ten pravý zájemce. Nejprve se sepsala rezervační smlouva a kupní smlouva na sebe nenechala dlouho čekat. Kupující i prodávající byli spokojení a chata má konečně po 2 měsících oficiálního nového majitele.

Takže pokud jste stále nenašli kupce pro svoji nemovitost, napište mi. Možná jste totiž jen nenašli správnou realitku.

Sledujte mě na Facebooku, Instagramu a YouTube.

Máte rádi sušenky? My ano! Tyhle malé soubory slouží k tomu, aby byla návštěva našeho webu příjemným zážitkem, vše fungovalo jak má a my jsme ho mohli dále zlepšovat. Tak co, dáte si s námi?