JAK PRODAT PENZION V DOBĚ COVIDU

Zhruba v polovině června jsem přidal do nabídky nádhernou vilu v Krkonoších, která se využívá jako penzion. A že to byla nějaká vila! Bohatá historie, povedená rekonstrukce, skvělá lokalita, spousta nadšených hostů, prostě paráda. Takže zájemce o koupi se našel docela rychle. Celý tenhle prodej měl jedinou vadu na kráse... A to skutečnost, že⁠ získat financování na dům, který je v katastru vedený jako ubytovací zařízení, uprostřed zuřící pandemie není prostě vůbec jednoduchý.

Kolem financování jsme běhali skoro půl roku a musím říct, že i na nás už to bylo docela dost dlouhý. Ale proto, že jsme zařizovali jak prodej, tak hypotéku, byla naše motivace samozřejmě větší a nevzdali jsme to. Lítalo se na stavební úřad, vrtali jsme se v územních plánech, no prostě jsme se nenudili.

Nakonec se to ale povedlo a můžeme konečně oficiálně prohlásit, že kupní a úvěrové smlouvy jsou podepsané! Prodávající má prodáno, kupující koupeno a (skoro) všichni kromě mě dostávají 10 bodů z 10 za trpělivost. Koneckonců trpělivost je od slova trpět, a to jsme v tomhle případě dělali víc než často. Naštěstí už je to za náma a všichni zúčastnění teď můžou žít šťastně až do… makléřovy smrti.

Sledujte mě na Facebooku, Instagramu a YouTube. A nebo při vyřizování vaší hypotéky.

Máte rádi sušenky? My ano! Tyhle malé soubory slouží k tomu, aby byla návštěva našeho webu příjemným zážitkem, vše fungovalo jak má a my jsme ho mohli dále zlepšovat. Tak co, dáte si s námi?