Do roka a do dne o půl milionu lehčí

Moc se nevidí, aby se realitní makléř veřejně přiznal k tomu, že prodával nemovitost rok. Celej dlouhej rok. A že musel zlevňovat. Hodně zlevňovat… 

Normální realitka by to prostě stáhla z nabídky, v kanclu potichoučku bouchla šáňo a už o tom ani nepípla. My ale normální realitka nejsme, a proto se s váma podělím i o tenhle fuckup. Protože to prostě k realitnímu byznysu občas patří.

Plyn už syčí… a taky zdražuje

Je to skoro na rok a den přesně, co jsme do nabídky přidali zrekonstruovaný penzion v Krásné Lípě. A je to skoro rok a den přesně, co celýmu realitnímu trhu zatnul tipec růst úrokových sazeb. A nám v tomhle případě taky velký zdražování plynu

Tahle nemovitost nebyla žádnej šmuk. Přímo na stezce do Českého Švýcarska. Po rekonstrukci. S obrovskou zahradou. A stavebním pozemkem. Potenciál z toho prostě stříkal. Očekávání byly vysoký. 

Jak se ukázalo, měla jedinou vadu na kráse. Vytápění plynem. 

V prohraný bitvě nesmíš vykrvácet

Už s prvním růstem úrokových sazeb jsme museli reagovat a začít snižovat. Pak vystřelily ceny plynu a my museli co? Snižovat a zase snižovat. Až na hranici návratnosti. No a pak i za ni.

Někdo by mohl namítnout, že jsme mohli počkat, až se situace zlepší. Jenže si je potřeba uvědomit, že živit takovejhle ležák není jen tak. Musí se udržovat, kontrolovat, inzerovat a hlavně vytápět. A někdy je prostě lepší prodat se ztrátou, než kompletně vykrvácet na přehnaných očekáváních. 

Konec dobrý…

…všechno dobré. Tahle zkušenost sice byla pro majitele docela drahá, ale to už k tomu prostě patří. Investice do nemovitostí nejsou pro každýho. Pokud chcete investovat do nemovitosti, musíte počítat i s tím, že to neklapne. A vy skončíte třeba půl milionu v mínusu. Trh je totiž nevyzpytatelnej a stát se může cokoli. 

Všechno ale není zas tak černý. Sazby hypoték už pomalu klesají a zájem o nemovitosti roste. Takže pokud tam máte byt nebo dům na prodej a chcete být v těch nejlepších rukách, ozvěte se. 

A nezapomeňte mě sledovat na Facebooku, Instagramu a YouTube.

Máte rádi sušenky? My ano! Tyhle malé soubory slouží k tomu, aby byla návštěva našeho webu příjemným zážitkem, vše fungovalo jak má a my jsme ho mohli dále zlepšovat. Tak co, dáte si s námi?