Nekonečný příběh aneb prodej bytu v Hostivaři

Není to tak dávno, co jsem na blogu psal o rychloprodejích bytů i domů a rozdával rady, jak zvládnout přetlak zájemců a prodat za co nejvyšší cenu. Jak všichni dobře víme, karta se mezitím obrátila a trh prodávajících ovládli kupující

No a někde mezi obdobím šílené poptávky a rychlého ochlazení celého realitního trhu jsem do nabídky nabral nádherné střešní 4+kk v Hostivaři. To vám byl byt. Dvě terasy, parádní výměra a ještě parádnější lokalita. Zkrátka splňoval všechny předpoklady k tomu, že půjde na dračku.

Prodávající míní, trh mění

Začal jsem s prodejem a nastavil ambiciózní cenu podle trhu a představ majitele. A po pár měsících to přišlo – úrokové sazby rostly a ceny nemovitostí klesaly. I my jsme tak samozřejmě museli zareagovat a začali jsme cenu upravovat. 

Měl jsem trochu štěstí v neštěstí. O dražší byty byl i v době, kdy se prodávalo jako na běžícím páse, menší zájem, než o ty levnější byty za pár milionů. A jestli jsem si s něčím nemusel lámat hlavu, bylo to množství zájemců. Prohlídek bylo dost a měl jsem i několik vážných zájemců o rezervaci. Ale vždycky se něco pokazilo a z prodeje sešlo. 

Delší než dlouhý, ale úspěšný

Nakonec se ale zadařilo a byt si nového majitele po neuvěřitelném roce a čtvrt práce našel. A jaké z toho plyne ponaučení? Drahé byty rovná se zajímavější provize. Ale taky méně zájemců. Obzvlášť v dnešní době. 

Takže pokud se rozhodnete pustit do prodeje něčeho většího, luxusnějšího a dražšího, počítejte s tím, že se to může protáhnout. A jestli majitel na prodej spěchá, budete možná muset upravit cenovku. Flintu do žita ale určitě neházejte – krásné byty si svého kupce vždycky najdou. Někdy dřív, jindy později. 

No a jestli nějaký takový máte, ozvěte se. A nezapomeňte mě sledovat na Facebooku, Instagramu a YouTube.

Máte rádi sušenky? My ano! Tyhle malé soubory slouží k tomu, aby byla návštěva našeho webu příjemným zážitkem, vše fungovalo jak má a my jsme ho mohli dále zlepšovat. Tak co, dáte si s námi?